Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Üzletszabályzat

 

Ön mint felhasználó a www.pirosleander.eoldal.hu URL alatt elérhető webáruház (Honlap) használatával tudomásul veszi és elfogadja az alábbi szerződési és szállítási feltételeket:

1. Üzemeltető adatai

 • Név: Piros Györgyné
 • Székhely/Lakcím: 2451 Ercsi, Dózsa György út 54
 • Telephely: 2451 Ercsi, Dózsa György út 54. 
 • Levelezési cím: 2451 Ercsi, Dózsa György út 54. 
 • Bankszámlaszám:11773425-01978777-00000000
   
 • A nyilvántartó cégbíróság/jegyző:
 • Kereskedelmi tevékenység bejelentési száma:
 • A nyilvántartó jegyző:
   
 • Nyilvántartó hatóság és nyilvántartásba vételi szám: Falugazdász Kamarai nyilvántartási szám:S245100414633
 • Tevékenység gyakorlásának hatósági engedély száma, engedélyező hatóság: Őstermelői igazolvány sorszáma: 1733997
 • E-mail: piros.gyorgye@gmail.com
 • Telefon: e-mailben

 

2. Vásárlás, szerződés

Tájékoztatás a 2001. évi CVIII. törvény, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) Kormány rendelet rendelkezései szerint

A webáruházban bárki, regisztráció nélkül is vásárolhat.

A webáruházban történő vásárlással, az eladó és a vevő között, adásvételi szerződés jön létre, magyar nyelven.

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szjt.) 1. § (1) bekezdése értelmében a weboldal szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll. Az Szjt. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a weboldalon található grafikai és szoftveres megoldások, számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása, illetve bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a weboldal, vagy annak bármely része módosítható. A weboldalról és annak adatbázisából bármilyen fotót, szöveges anyagot átvenni/felhasználni.

 

Regisztráció

Vásárlásra lehetőség van regisztrációval és regisztráció nélkül is. A regisztráció során Önnek kötelezően meg kell adnia vezeték és keresztnevét, e-mail címét, egy választott felhasználónevet és egy jelszót. Az Üzemeltető a regisztrációról e-mailben aktiváló linket küld Önnek, amelynek segítségével véglegesítheti regisztrációját. Sikeres regisztrációt követően Ön bejelentkezhet a Honlapon, ezt követően pedig elkezdheti a rendelést. A Honlapra történő belépést követően Ön jogosult felhasználói adatait bármikor módosítani illetve kiegészíteni a „Beállítások” menüpont alatt és a rendelés során.

A regisztrációja törlését az Üzemeltetőnek írt kérelemmel kezdeményezheti. Az Ön felhasználói adatainak Üzemeltető általi törlését követően eltávolításra kerülnek a rendszerből, az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód. A szolgáltató a regisztrációt követően a hatályos jogszabályokkal és a jelen Üzletszabályzat adatvédelmi rendelkezésekkel összhangban kezeli az Ön adatait.

Termék kiválasztása

A termék kiválasztásához és a bevásárlókosár létrehozásához nem szükséges belépnie vagy regisztrálnia. Ön akár rendelkezik regisztrációval, akár nem, válogathat a termékek között. Az egyes termékek oldalán találhat a termékekhez kapcsolódóan bővebb információt, adott esetben termékleírást, és láthatja a termék  bruttó, alanyi ÁFA mentes (vastagon) árát, itt választhatja ki a megrendelni kívánt darabszámot (az alapértelmezett darabszám 1 db). Az Üzemeltető korlátozhatja, hogy egyes termékekre egyszerre mekkora mennyiségben adható le rendelés.

A kiválasztott terméket a „Kosárba teszem” gombra kattintva helyezheti a „Bevásárlókosár”-ba. Bármely navigációs menüpontra kattintva folytathatja a keresést és létrehozhatja az Ön által megrendelni kívánt termékek listáját vagy megkezdheti a rendelés véglegesítését, amely három lépésből áll.

1. lépés

Bevásárlókosár:

A „Bevásárlókosár” gombra kattintva láthatja a megrendelni kívánt termék megnevezését, az egységárát, a rendelt mennyiséget, az összesített bruttó árat termékenként, az esetleges kedvezményt, az összes rendelendő tétel bruttó végösszegét. A rendelési mennyiséget a termék sorában tudja módosítani. A „Kosár ürítése” gombra kattintva a kosár teljes tartalmát tudja törölni, míg az egyes termékek mellett található négyzet pipálásával és a „Kijelöltek törlése” gombra kattintva több terméket, a sorok végén található X-re kattintva pedig az egyes termékeket távolíthatja el a kosárból.

Fizetési és szállítási mód kiválasztása:

A „Bevásárlókosár” oldalán választhatja ki a fizetési és szállítási módot. A kiválasztott mód mellett láthatja a fizetési illetve szállítási móddal kapcsolatos fizetendő pluszköltség(ek)et.

 

2. lépés

Adatbevitel:

A „Folytatás” gombra kattintva éri el azt az oldalt, ahol második lépésként meg tudja adni felhasználói, számlázási és szállítási adatait.

Ezen a ponton, amennyiben rendelkezik regisztrációval, be tud jelentkezni, és ha korábban nem töltötte ki, meg kell adnia telefonszámát, amennyiben nem természetes személyként vásárol, akkor a cég vagy szervezet nevét, azonosítóját (cégjegyzékszám, nyilvántartási szám), adószámát; számlázási címét (közterület, település, irányítószám), szállítási címét (közterület, település, irányítószám). Regisztrált felhasználók esetén a rendszer automatikusan kitölti a korábban megadott adatokkal a rendelési felületet.

Amennyiben nincs regisztrációja, az alábbi adatok megadása kötelező rendelése leadásához: vezeték- és keresztnév, e-mail cím, telefonszám; amennyiben nem természetes személyként vásárol a cég vagy szervezet neve, azonosítója (cégjegyzékszám, nyilvántartási szám), adószáma; számlázási cím (közterület, település, irányítószám), szállítási cím (közterület, település, irányítószám).

3. lépés

Adatbeviteli hibák javítása:

A böngésző vissza gombjával visszatérhet az 1. lépéshez, a „Bevásárlókosár” felületére, és módosíthatja kosara tartalmát, a szállítási és fizetési módot. A „Megrendelések összesítése” gombra kattintva pedig a megrendelést véglegesítő felületre, a 3. lépéshez juthat.

Az összesítő oldalon láthatja a megrendelt termékeket, azok egységárát, a rendelt mennyiséget, a bruttó összesített árat, a fizetéssel, szállítással kapcsolatos költségeket, az esetleges engedményt és a minden költséget tartalmazó fizetendő bruttó végösszeget, számlázási és szállítási nevét és címét, valamint email-címét és telefonszámát. Ezen a ponton lehetősége van a böngésző vissza gombjával visszatérni a 2. lépéshez és módosítani felhasználói, számlázási és szállítási adatait.

Megrendelés:

Rendelését a képen látható CAPTCHA kód megadásával és a „Rendelés” gombra kattintva véglegesítheti. Amennyiben a CAPCTHA nem jól olvasható, az „A képen látható kód meghallgatása” menüvel indítva meghallgathatja azt.

Visszaigazolás:

Az elküldött rendelési ajánlat megérkezéséről egy automatikus visszaigazoló levél érkezik az Ön e-mail címére, amely tartalmazza a megrendelés adatait. A visszaigazolás legkésőbb az ajánlat megérkezését követő 48 órán belül megérkezik a megadott e-mail címre.

Amennyiben a visszaigazolás az ajánlat megérkezésétől számított 48 órán belül nem érkezik meg Önhöz, vagy az Üzemeltető nem fogadja el az Ön ajánlatát, az ajánlat tartalma a továbbiakban nem köti Önt.

Szerződés létrejötte:

A webáruházban történő vásárlással, az eladó és a vevő között, adásvételi szerződés jön létre, magyar nyelven.

 

3. Árak

 

A termékek mellett feltüntetett árak bruttó, alanyi ÁFA mentes árak. A termékek vételára ugyanakkor nem tartalmazza a kiszállítás költségét és az egyéb járulékos költségeket, amelyek azonban a rendelést összesítő oldalon feltüntetésre kerülnek.

 

4. Szállítási határidő és feltételek:

A rendelés véglegesítése/megerősítése valamint az átutalás megérkezése után, 14 napon belül postázzuk a termékeket. A postázás pontos időpontját e-mailben egyeztetjük.

A rendelt tételeket az MPL Futárszolgálat szállítja a megrendelésben megadott címre. 

MPL futár csomag díjak: 2 kg-ig  1190 Ft

                                    5 kg-ig  1390 Ft

                                  10 kg-ig  1490 Ft

Mivel a növények különböző nagyságúak, így a súlyuk is változó, ezért előre nem lehet a csomag pontos súlyát meghatározni. A rendelés közvetlen visszaigazolásával pontosítjuk a csomag súlyát, hogy melyik "csomag díj" kategóriába tudjuk küldeni.

5. Fizetési feltételek

A megrendelt tételek értékét, és a postaköltség összegét, előre számlaszámra kell utalni. Kizárólag előreutalással tudjuk teljesíteni a megrendelést!

Amennyiben a visszaigazolástól hét napon belül nem érkezik meg az átutalás, a rendelést külön értesítés nélkül töröljük. 

Megértésüket köszönjük!

 

6. Elállás, termékcsere

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet rendelkezéseivel összhangban, az elállás jogát írásban, az alábbi e-mail címen teheti meg: piros.gyorgye@gmail.com

7. Jótállás, szavatosság

A kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) számú Korm.rendeletben és a Polgári Törvénykönyvben foglaltak szerint:

Ha nem elégedett a küldött árúval, 3 napon belül visszaküldheti a feladó címére, és visszautalom a növények árát.

8. Felelősség

Felelősség/Garancia vállalása:

Minden növényről képet készítek az átutalás megtörténte előtt.

A készült képet e-mailben elküldöm a megrendelőmnek. Amennyiben igényt tart rá, kérem jelezze.

A megvásárolt növényekről készült képeket, legkevesebb egy évig megőrzöm.

9. Panaszügyintézés

Ön a termékkel vagy az Üzemeltető tevékenységével kapcsolatos fogyasztói panaszait az alábbi címen érvényesítheti:

 • Név: Piros Györgyné
 • Levezési cím: 2451 Ercsi, Dózsa György út 54.
 • Telefon: e-mailben
 • E-mail: piros.gyorgye@gmail.com

A panaszt az Üzemeletető - 30 napon belül email/levél útján válaszolja meg.

10. Egyéb fogyasztói jogérvényesítési lehetőségek

Tájékoztatás az alábbi lehetőségekről: panasztétel az illetékes fogyasztóvédelmi hatóságnál; békéltető testületi eljárás; bírósági eljárás.

11. Adatvédelem

A webáruház böngészése folyamán, technikai információk kerülnek rögzítésre (IP cím, látogatás időtartama....stb.) Kérem ennek tudatában böngésszen és rendeljen.

A webáruház használata során, a rendelkezésemre bocsájtott adatokat, bizalmasan kezelem, és nem adom ki további fél számára, kivéve MPL futár szolgálatot, a megrendelés kézbesítéséhez.

 

A Honlap az eOldal szolgáltatás keretében működik, melyre tekintettel az eOldal adatkezelési tájékoztatója (is) megfelelően irányadó.

12. Záró rendelkezések

Irányadó jog: Példa: Jelen Üzletszabályzatra a Magyar Köztársaság jogszabályai, különösen az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CXVIII. törvény és a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény rendelkezései az irányadók.

Üzletszabályzat módosítása: Példa: Az Üzemeltető jogosult jelen Üzletszabályzatot a Felhasználók előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Honlap első használata alkalmával válnak hatályossá Önnel szemben, az ezt követő megrendelésekre vonatkozóan.

Érvényeség kezdete: 2018.03.11